US

US

Friday, 24 April 2015

It's KBBA Blogger Day Out'burst!!!





Well folks, some of you might know.. that this coming Sunday gonna be blast..
coz you know what.. All the blogger from KBBA community gonna stick around..
and be opened to public on coming 26th!!

Lots and lots of activity we gonna have there.. 'pain'tball, media social talk and others..
If you wanna stick around at home, well u might as well think of move your ass coming here..

It's not just about be there or simply just readers or silent blogger, it's more.
you'll get to be up-close with us dealing all sort of social media marketing also (apart of getting know your favorite blog writer)

Further info on the place on the event took, KELAB KOMUNITI TAMAN TASIK CYBERJAYA (KKTTC) located near Multimedia University. It  had operated since 2006. The facilities provided are driving range, tennis court, paintball (my favorite), go cart, swimming pool, gym, dancing studio, badminton court, squash, basketball and many more to come to suit your healthy lifestyle.

Give it a try for a massive event such wedding, birthday party, team building and others. You just won't regrets. Parking ? it's free.. equip with nearly 700 parking spot. Believe me you just need to see it to believe but then it's a hot spot.. you better called them for reservation at 03-8318 008 or as you had an ig, go visit them at @kelabkomuniticyberjaya.

owh ya, this event is free.. It brought to you by our sponsored:

Cyberview: www.cyberview.com.my
Cosmoderm: www.cosmoderm.com.my
Yeos Malaysia: www.yeos.com.my
Stamp N Print Enterprise: www.stampnprint.blogspot.com
Natalia: www.natalia.my

So Please... please be there.. because I am.. don't you miss me ?? ~wink2..

haha.. ignored the last statement.. see ya.. =)

Saturday, 18 April 2015

Blogger Lapuk – Dikala dulu

CK rindukan zaman blogging dahulu.. mase tu.. FB sekadar sampingan.. instragram belum wujud lagi… twitter belum famous.. apatah lagi wechat 4square dan lain..
Dalam satu komuniti bayangan, blogger pada masa tu saling sokong antara satu sama lain.. kami xde istilah follow back.. hanya singgah blog.. review pon banyak dilakukan secara ikhlas.. tidak sengaja.. berdasarkan pengalaman sendiri nampak lebih kearah diari.. berbanding komersial sekarang..
Lebih rancak.. blogger2 sentiasa buat segment giveaway.. walaupon sekadar keychain kami support satu sama lain.. Malah, gejala copy paste gambar jarang sekali berlaku sbb kita tahu had limit masing2.. Penulisan dulu nmpk lebih santai dan relaks je baca..

TAPI..

Apakan daya, revolusi media social sudah berlaku.. banyak blogger2 dahulu sudah berpindah arah.. ramai yang CK contact melalui FB da tutup akuan.. katanya kepuasan blogging sekarang sudah tak sama seperti dahulu. Biar kami digelar poyo sbb masa dulu banyak ceritakan hal peribadi… pengalaman sendiri seolah2 menunjuk tapi kami tahu catatan kami suatu hari nanti akan jadi satu kenangan untuk kami.. Ade je follower rendah tapi banyak silence reader.
Tiada istilah Job mase dlu.. kalo nak promo2 semua kearah website.. ad promo pon secara suka rela.. tu pon kite bagitau pro ngan cons.. xde pon nak tarik2 muka masing2 sebab kita tau rezeki masing2..

Cukup lah kot sekadar meluahkan.. CK tak kata blogging sekarang nie tak ok.. or tak bagus.. just rindukan blogging pada awal2 mentah dahulu.. tapi ye la.. media social semakin berkembang dan itu kita tak dapat halang.. apa yang CK harapkan supaya medan blogging nie kita manfaatkan sepenuhnya.. CK support je kengkawan yang dapat jana pendapatan melalui blogging.. kalo da minat y not kan.. tapi beringat2 jugak dalam blogging siratulrahim penting.. networking yang menjadikan blogger2 nampak utuh.. tu yang kene sentiasa ingat..
Sedih jugak kekadang baca komen2 reader.. yang tak senang org2 buat keje blogging nie.. tak suka just leave it.. bukan dier buat dosa pon.. walau bagaimana pon Alhamdulillah.. ad blogger yang amik inisiatif bina satu komuniti blogging bagi masing2 berkongsi pendapat dan lain2..

DAN..

Mungkin juga satu hari saya akan berhenti blogging mengikut arah blogger2 sebelumnya atau mungkin sekadar pemerhati.. tapi sape taukan.. blog nie pon bkn femes mane pon.. entah xde sape pon bace nukilan skrang.. haha.. anyway.. slamat berblogging ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

.