US

US

Sunday, 15 May 2011

TBS-HPD-JD ?? Bersalah ? Muak....

hi.. hi.. 
Cheq da smpi PENANG~...
tudiiiiiiiiaaaaaqqqqqqqq...

rasa lama dah tak balik nie..
hehe..
perjalanan... lama kot..
bas nie bawak ala2 romatik plak..
part yang best.. 

cikali da berjaya jejak tapak.. di...
TERMINAL BERSATU SELATAN (TBS)..
ayoo... baru.. boley la.. tk sempat explore..
kalo org naik dari selatan kene turunkat sini lah ye...

okok.. next.. bas tu gerakk kee...
HENTIAN PUDURAYA (HPD)..

ala.. yang baru renovate tu... tapi kali nie.. driver bas kasi cikali 30min..
katenyer nak enjoy2.. kat sini.. pusing2.. tempat tiket da tukar ke atas..
toilet baru.. kedai makan da moden.. ok la..

ingt kan da abis da.. rupenyer ke..
HENTIAN JALAN DUTA PULAK..
adoii... no comment mcm tu je.. pnat kot..
sampai dengar lagu dalam mp3 cikali pon da muak da...

mase cikali turun da bas kan.. kat R&R juru (tunggu parent datang)..
jumpe pak cik nie.. nak dijadikan cite..
pak cik nie.. cite la.. dier ad masalah.. anak die la.. sekian2..
pas2 bley plak dier cakap yang dier tersangkut kat R&R tu..
pas2 tau tak macam mne nak balik..
kecian tu kecian.. tapi.. masalahnyer... kite tak tau btol ke tak ??
so cikali amik pendekatan tak kate ape2.. layan je ape pak cik tu cakap..
~penuh ngan kias2 nak cikali tolong.. huhu..
papepon pak cik, cikali doakan pak cik sentiasa di rahmatinya lah ye.. huhu..

part yang best sampi2 je kat penang.. g solat magrib kt masjid seberang jaya.. then..
parent bincang nak makan malam kat mane..
ayah cadang steamboat.. mak ok je..
sampi kat sg 2.. tetibe mak cakap..
"JOM MAKAN CKT SG 2... "

omg!!. cikali punye la suke.
masin jugak mulut aku.. hahaha...
nak bagi suma teriluq sat...







10 comments:

aDisH.sHidA said...

telan ayaq liuq je la kak

azila said...

jgn lupa tapau balik nanti..hehe

fairuz said...

kesian kat pakcik tu laa. haha. entah2 btul kan situasi dia macam tu. org2 yg menipu ni yg membuatkan kite fobia nak percaye bende2 macam ni kan? hahah xpe, langkah berjage jage still kene amek. kui3

CiKaLi said...

Kak Shida : haha.. sabaq na... XD

Kak Zila : tak leh bungkus.. t sy yang makan.. muhahah..

Fairuz : tau takpa.. tk still rasa bersalah.. so ak berdoa ja...

Daniela said...

salam..huhu sebenar nya komen nie tak relate dengan post nie...dia relate dgn post lain...takpe ke? huhuh..

seronok n happy baca basal biasiswa tunku abdul rahman tu.. ermm tahun nie saya dipanggil ke uniten..tapi rasa sgt takut smpai tak nak pegi.. lack of confident. =(

CiKaLi said...

Daniela : its ok.. jgn lack of confident dik ooi.. keep on focus.. ape tujuan adik ke sana.. lantak la.. ape org nk kate.. mostly tak kenal pon.. do da best.. sbb biasiswa nie nak cari sumethin in U.. its not juz a\bout academic.. ok ?? keep it up.. all da best..

Daniela said...

ok =) thanks tau bro..banyak info yang saya dapat kt belog ni...akan cuba sedaya upaya untuk buat yang terbaik. tapi nak tanya...heheh program dia mostly in english ke? huhuh

CiKaLi said...

ooo.. tak jugak.. depend.. bergantung.. tp kalo adek boley gune BI semasa berhujah adalah bonus.. dik.. jgn lepaskan peluang..

Daniela said...

ermm Insyaallah...bro thanks a lot ya...i will do my best! heheh

CiKaLi said...

all da best... dik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

.